maandag 7 december 2009

Wat ik op internet tegenkwam ...

Blogger The Christian Monist wijst op het belang van gerechtigheid. Hij is zo eerlijk toe te geven dat hij ooit als wettische christen een zendeling afrekende op het feit dat hij niet vaak genoeg over Jezus sprak. En hij citeert een mooi vers uit Micha 6:8: 'Er is jou, mens, gezegd wat goed is, Je weet wat de Heer van je wil: niets anders dan recht te doen, trouw te betrachten en nederig de weg te gaan van je God.' In het Engels staat er 'to love Mercy'. Recht te doen en de genade lief te hebben. Zo eenvoudig is het. En als mensen zien dat we dat doen, zullen ze dan niet willen weten welke God wij dienen? Ik geloof van wel.

Een boek dat ik voor volgend jaar op mijn verlanglijstje ga zetten is The Community Life of God van Milt Rodriguez. Het is gebaseerd op het idee dat onze omgang met elkaar een afspiegeling zou mogen zijn van de omgang tussen de personen van de drie-eenheid. Hun door liefde gedefinieerde relaties, waarin de drie onderscheiden personen zich uit vrije keuze aan elkaar onderworpen hebben en daardoor een eenheid zijn, zijn een voorbeeld voor de eenheid in onze gemeenschappen, zoals in de kerk. Het eerste hoofdstuk staat online. Het boek is te bestellen bij Eurobooks.

Belangrijk nieuws op filmgebied: de eerste trailer voor de zevende en voorlaatste Harry Potter-film: 'Harry Potter and the Deathly Hallows (I)' staat online. Ik hoef waarschijnlijk niet uit te leggen dat ik hier erg enthousiast over ben ...

Voor mensen die in hun hart nog een beetje kind zijn: Lego-superhelden.