Fictie


De groene toren (datum nog te bepalen)
De bewoners van de groene toren leven schijnbaar in een paradijs. Eten en drinken komt uit de muur, de mooiste kleding wordt voor ze geprint en vermaak is er in overvloed. In het systeem kan bovendien iedereen meebeslissen. In inspraaksessies worden de burgers aan een computer gekoppeld die bepaalt wat de voorkeur heeft van de meerderheid. Wie daar teveel van afwijkt raakt echter punten kwijt en kan uiteindelijk worden gedegradeerd tot werkeenheid. Georg Solon probeert te voldoen aan het ideale plaatje van de gemiddelde groene toren-bewoner, maar het kost hem steeds meer moeite. Zijn score is al in het geel geraakt. Kan hij ooit weer tot veilig in het groen opklimmen?

Het teken in de lucht (Godijn Publishing, verschijnt september 2018)
De laatste astronauten op Mars zien de lichten op Aarde een voor een uitgaan. De menselijke beschaving is ingestort. Uit de as verrijst echter een nieuwe samenleving, onder de leiding van de mysterieuze Autoriteit. Zijn vertegenwoordigers trekken uit over de hele wereld en helpen de mensheid hun leefomgeving te herstellen. Al snel vestigen mensen zich op Mars en bezoeken ze Europa en de andere Jupitermanen. Ze maken kennis met bijzondere levensvormen en intelligenties. Maar ook in een heelal waar niets onmogelijk lijkt, dragen mensen hun twijfels en worstelingen met zich mee. En elk paradijs kent zijn schaduwzijde. Rebellen maken zich klaar om alles wat in duizend jaar tijd door de Autoriteit is opgebouwd ten val te brengen. Volg de geschiedenis van de toekomst in negen korte verhalen. Deze bundel bevat onder andere 'De droom' dat de derde plaats haalde in de wedstrijd Fantastels 2015.

Mieren en sprinkhanen (Fantastische Vertellingen, datum nog te bepalen)
Twee kriebelige verhalen. In een verre toekomst ontwaakt een man op een rolband, waar een indrukwekkende koningin zijn plek in de samenleving voor hem bepaalt. Er zou echter iets met hem mis zijn en nu moet hij als kanonnenvoer dienen ... Maar wat als de geschiedenis een ander verloop had gehad? In de tweede toekomst heeft een gemuteerde sprinkhanensoort al het land tot de grond toe kaalgevreten. Mensen overleven door hun kunstmatige pantsers, maar hun samenleving heeft ondertussen zelf ook iets kunstmatigs gekregen. De enige manier om daaraan te ontsnappen is wel heel definitief ...

De afvallige ster (Macc, verschijnt zomer 2018)
Politieagent Mogart Silvon leeft in een geordende wereld, waar zelfs het weer aan strakke wetten onderworpen is. Op een dag ziet hij tijdens een opdracht een mysterieus symbool. Het is het begin van een spoor, dat hem uiteindelijk leidt tot voor de troon van de grote godin Firona. Ze vertelt hem dat hij voor haar test geslaagd is. Nu krijgt hij van haar een bijzondere opdracht, namelijk onderzoeken wat er is gebeurd met haar zoon. Het contact is namelijk al eeuwen lang verbroken. Dus gaat Mogart op reis naar een andere wereld. Een omgeving waar vreemdsoortige wezens over de velden dwalen, op hol geslagen technologie het leven bedreigt, en de mysterieuze zwarte god het voor het zeggen lijkt te hebben. Ondertussen worstelt hij met zijn pestverleden. Sommige nare ervaringen blijven je zelfs tot in de ruimte achtervolgen … Een spannende SF-roman in de stijl van Peter F. Hamilton, Alastair Reynolds en Hannu Rajaniemi. Fantastische technologie en vreemde werelden worden gecombineerd met persoonlijke ervaringen, zoals pesten, veeleisende ouders en de confrontatie met jezelf aangaan.De Krakenvorst, boek 2: Kartaalmon (Macc, november 2017)
Kartaalmon is binnengevallen door de Wurg, een volk dat in de legendes bekend stond als 'de zwarte rovers'. Tegelijk zijn uit het buurland Taris de legers de zee overgestoken. Samen dreigen ze het hele schiereiland aan zich te onderwerpen. In het Noorden maken de Hirita zich op ten strijde te trekken tegen de troepen van de Wurg. Tarid reist voor ze uit om een beeld te krijgen van de oorlog en de beste plek voor een confrontatie. Als hij getuige is van de belegering van Steen zinkt de moed hem in de schoenen. Zelfs het volk van zijn vriend Peritar is niet tegen deze overmacht opgewassen.Ondertussen is Frelik hersteld van de verwondingen die hij heeft opgelopen op de vlucht voor Vorilit en de soldaten van de Krakenvorst. Hij voelt zich schuldig dat hij het meisje Miran in gevangenschap heeft achtergelaten en wil terugkeren om te proberen haar te bevrijden. Zijn nieuwe vriend Denerib vergezelt hem. Al voor ze de bergen over zijn worden ze al overvallen en begint een ongelijke strijd. En in een verborgen grot ontwaakt Alecia uit haar koortsachtige dromen. Ze wordt verpleegd door een groep volgelingen van de Almachtige, maar een die er heel andere ideeën op nahoudt dan ze heeft geleerd in het heiligdom Santin. Haar geloof heeft echter een flinke dreun gehad en eigenlijk wil ze er helemaal niets meer mee te maken hebben ...
Bestel het boek op Bol.com of op de webshop van Uitgeverij Macc!

Conquistador - voorbij de grenzen van tijd en menselijkheid (Godijn publishing, 2017)
Een avonturier in hart en nieren vreest dat er in het zonnestelsel niks nieuws meer te ontdekken valt. Tot hij in een uitgeholde asteroïde het begin vindt van een schijnbaar speciaal voor hem achtergelaten spoor. Een man die op de vlucht is geslagen voor zijn pesters, weet ze zelfs tussen de sterren niet kwijt te raken. In een door hoge muren ingesloten ravijn, vraagt een jonge vrouw zich af of er meer is dan het leven dat haar ouders voor haar bestemd hebben. Twee verbeten strijdende groepsintelligenties zijn vergeten waar hun conflict ooit mee is begonnen. En aan het eind van de tijd zoeken de laatst overgebleven vormen van bewustzijn naar een reden om nog wat langer te blijven voortbestaan. Laat je meenemen van de nabije toekomst tot de verre aeonen wanneer zelfs de sterren zijn vergeten. Maak kennis met collectieve intelligenties en machinemensen. En sluit je aan bij de grootste ontdekkingsreis van allemaal: de zoektocht naar wat het betekent mens te zijn. 
Deze bundel van twaalf verhalen bevat onder andere 'Valstrik' dat in 2015 de eerste plek behaalde in de Trek Sagae-wedstrijd.

Bestel het boek bij Bol of op de webshop van de uitgever!

De Krakenvorst, boek 1: Keruga (Macc, december 2016)
Op schermutselingen met buurland Taris na kent Kartaalmon al bijna zeshonderd jaar vrede. Hoewel de lijn van stichter Kart kort geleden van de troon is gezet, zucht het volk nog steeds onder hoge belastingen. Het priesterdom Keruga heeft zich afgescheiden van de gelovigen op het vasteland en volgt de strenge interpretaties van Sedratus na. Ondertussen zijn de heldendaden van de oude rassen vergeten. In plaats van dank zijn wantrouwen en haat hun deel …
In het heiligdom Santin daalt priesteres in opleiding Alecia af naar de ‘Spiegel van de dromen’. Daar ontvangt ze echter geen antwoord op haar vragen, maar een angstaanjagend visioen. Ze wordt afgevaardigd naar Kartaalmon om koning Warin de tweede te waarschuwen.
Tegelijkertijd reist de eigengereide Tarid terug naar zijn land van afkomst, vergezeld door zijn bloedbroeder Peritar, een vertegenwoordiger van de Hirita. Hij is van plan zijn geboorterecht terug te eisen, ook als hij daarvoor moet samenwerken met ongure types.
Schaapherder Frelik ten slotte maakt samen met zijn jeugdvriend Darnan plannen om hun kudde in een afgelegen dal te verstoppen. Hun dieren worden namelijk opgeëist door de soldaten van de mysterieuze Krakenvorst, van wie men zegt dat zelfs inktvissen hem gehoorzamen …

Lees hier een voorproefje.
Lees hier nog een voorproefje.
Bestel het boek op de webshop van Uitgeverij Macc!

De Derde Macht (Kok, 2013)
Een 'zijdelings vervolg' op 'Neptunus', dat ook los te lezen is. Astronaut Hal Denbris heeft het moeilijk na zijn terugkeer van de ruimtereis. Hij woont nu op Mars. De mensheid heeft de rode planeet bewoonbaar gemaakt, en elk jaar arriveren nieuwe kolonisten. Voor Hal is het echter geen paradijs. Hij probeer contact te leggen met zijn vriend Pete Hevers, maar krijgt wekenlang geen reactie. Bezorgd roept Hal de hulp in van de excentrieke rechercheur Warren Herrick. Die vermoedt dat Pete het slachtoffer is geworden van een aanslag. Het spoor leidt naar een neergestort vliegtuig en een groep terroristen die zich 'De Derde Macht' noemen. Kan Warren de plannen van de terroristen ontrafelen en de uitvoering ervan voorkomen?

Het Wrak (Kok Voorhoeve, 2002)
Duiker Cliff Devers komt als in shock boven water. Het enige wat hij over de mysterieuze verdwijning van zijn duikpartner kan vertellen, is een verhaal over een enorme vis. Een uitgebreid onderzoek wordt in gang gezet. Marine-biologe Kelly Jameson krijgt de vraag om op de plek des onheils te gaan duiken. Maar eenmaal aangekomen bij het wrak op de bodem van de zee, wordt duidelijk dat er meer aan de hand is. Want waar waren de twee duikers naar op zoek? Waarom wordt deze operatie gesaboteerd, en door wie? Al snel stelt ze meer vragen dan de CIA-agenten die haar hulp hadden ingeroepen, lief is.
Dit boek was in 2002 het actieboek het actieboek voor de maand van het spannende boek voor de christelijke uitgevers.
Neptunus (Kok Voorhoeve, 2001, 2013)
In 2143 vertrekken negen enthousiaste astronauten naar Neptunus, de buitenste planeet van het zonnestelsel, op een reis die twee jaar zal duren. De Westerse Ruimte Organisatie heeft echter reden te geloven dat de missie van binnenuit in gevaar zal worden gebracht en heeft daarom rechercheur Carl Lindsey aan de bemanning toegevoegd. Na aankomst bij Neptunus gaat het leven aan boord van het ruimteschip weken lang zijn gewone gang en Carl begint aan de vermoedens van zijn opdrachtgevers te twijfelen. Dan zorgt een serie vreemde ongelukken ervoor dat de motor van het schip buiten werking wordt gesteld. Meerdere bemanningsleden raken gewond, onder andere de knappe Seikyo. Van het ene op het andere moment rust het lot van de expeditie op Carls schouders. Hij moet de saboteur zien te stoppen. Ondertussen slinken de voorraden aan boord angstaanjagend snel. Zullen de astronauten de Aarde ooit terugzien?

Prijzen
1e prijs Trek Sagae award 2014 voor 'Valstrik'
3e prijs Fantastels 2015 voor 'De droom'
3e prijs Verhalenwedstrijd Valentijn-genootschap 2017 voor 'De man van mijn dromen'

Gepubliceerde korte verhalen
'Laatste klus' in Ganymedes 15 (augustus 2015)
'Valstrik' in The Flying Dutch (augustus 2015)
'Tot de laatste man' in Ganymedes 16 (augustus 2016)
'Gebeurtenishorizon' in Fantastische Vertellingen 39 (september 2016)
'De laatste draak' op Fantasize (november 2016)
'De sprong' in SF Terra (december 2016)
'Rakker' in De mens van 2050 (januari 2017)
'Het huis op de heuvel' in De mens van 2050 (januari 2017)
'De dodo en de domineeszoon' op Historische Verhalen (januari 2017) 
'De stoet' in Fantastische Vertellingen 41 (maart 2017) 
'Lobbes' op Fantasize (april 2017)
'In elkaars ogen' in The Flying Dutch (mei 2017)
'Sensory deprivation' in Tjonge 11 (mei 2017)
'Het plotselinge woud' in Fantastische Vertellingen 42 (juni 2017)
'De pastoor en de leviathan' op Historische Verhalen (augustus 2017)
'Thuisreis' in Ganymedes 17 (augustus 2017)
'Wereld van monsters' in SF Terra (augustus 2017)
'Vruchtvlees' op de website van Anthonie Holslag (augustus 2017)
'De wachtende vrouw' in Rouw om mij - een treurlied voor de wereld (september 2017)
'De laatste der parafanten' op Fantasize (september 2017)
'De ijzeren vrucht' in Edge.ZERO 2017 (oktober 2017)
'Eenwording' in Verwoord, bundel Bergs Cultuur Festival (oktober 2017)
'Kille ontmoeting' op FantasyWereld (november 2017)
'Het bezoek van de tovenaar' in Wereldbedenkers (december 2017)
'Ruisreizigers' in Influisteraar (december 2017)
'Het vuur vanuit het diepe woud' in Fantastische Vertellingen 44 (december 2017)
'Slaap der rechtvaardigen' in Tenenkrommende Verhalen (februari 2018)
'De dodo en de domineeszoon' in Historische Verhalen 2 (februari 2018)
'De pastoor en de leviathan' in Historische Verhalen 2 (februari 2018)
'De cactus liep voorbij' op De Futurist (februari 2018)
'Het paleis van de eeuwige koning' in bundel Fantastic Story Competition (maart 2018)


Te verschijnen:
'Het moeras' in De Horizonvreter 1 (verschijnt voorjaar 2018)
'De tuinman' in Achterblijvers (bonusverhaal, verschijnt mei 2018)
'Droomboot' in 28 blauwe violen (verschijnt 2018)
'Symbiose' in verhalenbundel uitgeverij Macc (verschijnt 2018)
'Poliepen' op Historische Verhalen (verschijnt 2018)
'Achter de poort' op Fantasize (verschijnt 2018)
'De zwarte schim' in Fantastische Vertellingen 47 (verschijnt september 2018)
'De bevrijder' in bundel Godijn Publishing (verschijnt september 2018)
'De ijzeren heuvel' in The Flying Dutch (verschijnt najaar 2018)
'Het ongeluk' in SF Terra (verschijnt 2018)
'De hemel op Aarde' in SF Terra (verschijnt 2019?)
'Levend fossiel' op Fantasize (verschijnt 2019)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten