donderdag 24 december 2009

Vier weken bloggen

Ja, dat is het waard om er even bij stil te staan. Bijna een hele maand alweer!

Ik heb (dit bericht incluis) 48 stukken op deze plek gepubliceerd, uiteenlopend van foto's van mooie luchten, tot besprekingen van boeken, tot serieuze beschouwingen tot links naar wetenschapsnieuws. Lekker breed dus. Het lijkt erop dat het enige samenbindende element van deze blog is dat ik degene ben die de onderwerpen uitkiest! Alles waar ik over schrijf, wat ik laat zien, of waar ik naar link, is iets dat mij boeit, mijn aandacht heeft, of mijn verbeelding prikkelt. Ik snap dat dit niet voor iedereen geldt (mijn liefde voor aquariumvissen, of interesse in dinosauriërs is niet universeel, weet ik ondertussen). Wat ik wel hoop is dat mijn stukjes je inspireren en misschien met andere ogen laten kijken naar je eigen interesses en verlangens.
Het zal ook niemand ontgaan zijn dat er een behoorlijk christelijk element zit in mijn berichten. Daarvoor excuseer ik me ook niet. Ik ben echter niet zo geestelijk als mijn stukjes overkomen, vermoed ik. Ik schrijf namelijk ook voor mezelf. Het schrijven over deze onderwerpen helpt me mijn gedachten te ordenen en mezelf aan de waarheid van Gods liefde te herinneren. Misschien helpt het jullie bij hetzelfde.

48 blogberichten in vier weken is erg veel. Ik kan niet beloven dat ik hetzelfde tempo blijf aanhouden. Als ik binnenkort weer serieus met mijn nieuwe schrijfproject bezig ga, zal ik op deze plaats minder kunnen plaatsen. Ik hoop op gemiddeld een bericht per dag te kunnen uitkomen.
Over het kerstweekeinde heen zal ik ook minder bloggen, maar omdat jullie waarschijnlijk ook bij vrienden of familie zijn is dat geen ramp. En ik heb waarschijnlijk genoeg geschreven waar je nog niet aan toe bent gekomen (zegt hij hoopvol).
Morgen is er nog het speciale bericht in het kader van het collectief bloggen (een een bericht met links). Dan wordt het twee dagen stil. Maar volgende week ben ik terug met onder andere een stuk over het boek Here There Be Dragons, een tweede reactie op Avatar, en een poging om iets te schrijven over hemel en hel en dat soort dingen.

Ik wens jullie alvast prettige kerstdagen!