donderdag 17 december 2009

Mammoeten, Robin Hood en eenzame schrijvers


Mammoeten en Amerikaanse paarden waren er nog tot bijna zevenduizend jaar geleden. Tot nu toe meenden wetenschappers op basis van fossielen dat deze dieren net als sabeltandtijgers, reuzenherten, reuzenluiaards en dergelijke tussen dertien- en vijftienduizendjaar geleden waren uitgestorven. Onderzoekers zochten naar DNA-fragmenten in bevroren grond en vonden aanwijzingen dat de 'megafauna' langer overleefde. Dit suggereert bovendien dat het uitsterven een langdurig proces was, en niet plotseling verliep, en dat de vroege bewoners van Amerika in contact stonden met deze soorten!

We wisten het al, maar goed om in ons geloof bevestigd te worden: de omstandigheden op de maan Europa zijn waarschijnlijk geschikt voor leven. Dat betekent helaas niet vanzelfsprekend dat het er ook is, maar ja, je kunt niet alles hebben.

Filmnieuws: de eerste trailer voor Robin Hood, de nieuwe film van Ridley Scott.
En de eerste trailer voor Iron Man. Gaafheid.
2010 wordt een behoorlijk goed filmjaar!
En Brian Singer, regisseur van X-men en X-men 2 gaat de volgende X-men film regisseren: X-men origins-First Stand. Dat is goed nieuws. Eindelijk weer eens kwaliteit in de serie, na de tegenvallende X-men 3 en Wolverine. Zijn films waren de beste van de film.

Een wat ander beeld van de wereld na de mensheid.

Schrijvers kunnen soms eenzaam zijn. Een overdenking over het schrijven. Niet dat ik om medelijden vraag, natuurlijk, maar ik ben het met dit stuk eens: het is niet altijd makkelijk.
'Cringeworthy': een christelijk bordspel uit China, vertaald in het Engels: Rich Daddy God, kennelijk en variant op Monopoly. Wat als mensen dit serieus nemen? Ik doe liever een potje kolonisten (Steden en Ridders rules), of een van de andere 999-games, dan dat ik ooit dit zou proberen. Het is maar goed dat iemand anders het voor ons heeft geprobeerd.