vrijdag 18 juni 2010

De schoonheid van Utrecht

Gisteren was ik in Utrecht met een medetwitteraar (of 'tweep' zoals wij dat in de twitterwereld zeggen. Dat heeft namelijk minder letters, dus je houdt meer over voor andere woorden in de 140 karakters die je tot je beschikking hebt. Het zal duidelijk zijn, het medium 'twitter' leent zich niet voor mijn gebruikelijke manier van communiceren, die vaak wat breedsprakiger is en gebruik maakt van woorden met vier of meer lettergrepen (zoals het woord lettergrepen) en waarbij ik probeer zo lang mogelijke, grammaticaal correcte volzinnen te formuleren om zo weinig mogelijk aan werkelijke betekenis over te dragen) om aan de grachten een hapje te eten bij een pizzeria en te praten. Daar gaat dit bericht echter niet over. Een maand eerder was ik ook in Utrecht en toen maakte ik de volgende foto's. Voor wie kijkt is er in de stad best wat moois te vinden.
En deze foto nam ik laatst op een zaterdagmorgen. Later bleek dat mensen die aan de kust woonden de hele dag in de mist hadden gezeten, terwijl bij ons de zon scheen. De koude watertemperatuur in combinatie met de warme zon boven land, leidde tot bizarre weerfenomenen.

4 opmerkingen:

 1. De Dom-tuin, of hoe het ook officieel heet, is één van mijn favoriete plekjes in Utrecht. Andere foto's zijn ook erg mooi! Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank je wel!
  't is geen lelijke stad, in elk geval.
  Ik liep ook voorbij een heel aantal boekwinkels, waar ik ook maar eens een keer binnen moet kijken.

  Johan

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zie dat mijn eerdere reactie niet aangekomen is. Dus nog een keer. Ik vind vooral de foto's van de (oude) gracht heel mooi, en typisch Utrecht. Brengt herinneringen boven aan mijn studietijd :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Manon,

  Ja dat is een heel mooi plekje. Ik ga denk ik van de zomer nog een keer met mijn fototoestel Utrecht in.
  Hoewel ik ook nog plannen heb om een fotoserie te maken over de mossen en varens die aan de kant van de grachten in Delft groeien.
  Nou ja, geen gebrek aan schoonheid in elk geval.

  Johan

  BeantwoordenVerwijderen