vrijdag 20 mei 2011

Vogels uit Blijdorp

Er waren niet alleen reptielen in Blijdorp, maar ook vogels. En sinds ik weet dat vogels eigenlijk vliegende dinosaurussen zijn (of wat wij kennen als dino's gewoon de 'niet vliegende dinosaurussen') vind ik vogels natuurlijk veel interessanter dan vroeger. 


4 opmerkingen:

 1. Vooral de gier met de botten ernaast vind ik erg mooi. Het struisvogelportret ook, al moet ik daarbij wel altijd denken aan hoe klein hun hersens moeten zijn om bij dat oog in het koppie te passen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inderdaad - ze komen niet echt over als de meest intelligente dieren. De meeste vogels niet eigenlijk, maar toch zijn ze het wel. Raven bijvoorbeeld zouden qua intelligentie boven niveau hond uitkomen en niveau aap/dolfijn behalen. En sommige papegaaien schijnen ook behoorlijk intelligent. Dus grootte van hersenen zegt vrij weinig. Maar als bioloog weet jij dat natuurlijk al.

  Alleen meerkoeten zijn natuurlijk werkelijk dom.

  Johan

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha vogels!
  Mag met trots vertellen dat ik de eerste vier ook in het wild heb mogen waarnemen. De flamingo in de Caraiben, de steltkluut en lepelaar op de Waddeneilanden en de vale gier - niet te geloven - een paar weken geleden op een braakliggend veldje bij ons thuis om de hoek! Het was Ivo die mij wees op deze ongewoon grote vogel.

  Ik hoop dat ik ook de struisvogel een keer in z'n natuurlijke habitat mag bewonderen. Waar moet ik dan eigenlijk naar toe???

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Chiat,
  Er waren inderdaad weer gieren in Nederland. Het was in het nieuws.
  Lepelaars heb ik een keer uit het raam van mijn flat voorbij zien vliegen.
  En Flamingo's heb ik als kind gezien in de Camargue.
  Struisvogels leven in Afrika. (Da's nog best groot, ik gok dat je met de Serengeti wel goed zit).

  Johan

  BeantwoordenVerwijderen