woensdag 26 januari 2011

Nieuwe kreeft, amoeben als boeren, Matrix en betekenis

Dinosaurusnieuws: dat sommige dino's korte voorpoten hadden is bekend (T. rex), maar deze nieuwe soort maakt het wel erg bont: hij had één vinger.

In Tennessee in de VS is een nieuwe zoetwaterkreeft ontdekt, in een gebied dat al uitgebreid onderzocht was. En het is nog een extreem grote soort ook (voor zoetwaterkreeften dan).

En ook bijzonder: wetenschappers ontdekten een nieuwe eencellige alg. Maar niet alleen een nieuwe soort, dat zou niet zo bijzonder zijn, maar een heel nieuwe klasse algen!

Mensen, mieren, en termieten zijn niet de enige soorten die de landbouw hebben uitgevonden. Slijmzwammen (sociale amoeben en dus geen schimmels) doen het ook - een soort blijkt bacteriën te verzamelen, te 'kweken' en te oogsten.

Buitenaards leven is waarschijnlijk te ontdekken door te kijken naar de verhoudingen tussen organische stoffen zoals aminozuren.

Er komen steeds meer beelden naar buiten van X-men First Class.

Als dit eens waar kon zijn: nieuwe Matrix-films ... (In 3-D).

Lang leve geeks! Die maken namelijk mooie dingen. Zoals deze fans van het computerspel Halflife 2, die een korte film opnamen: Beyond Black Mesa.

De Christian Monist vraagt zich af hoe sommige mensen ertoe komen om een bekend figuur te vermoorden. Volgens psychiaters komt het voort uit het gevoel mislukt te zijn en een verlangen naar betekenis. Daar worden we allemaal door gedreven, maar het goede nieuws is dat God ons betekenis heeft gegeven. En zoals Prediker al wist: "Fulfillment is reached as we enjoy the simple things of life and simply for the sake of that enjoyment. And to respect God and to follow his directives for a more pleasurable life in this world . . . as we learn to rest in that passive, but total significance. Chasing after any other is indeed pursuing after a mist in the middle of mayhem."