woensdag 19 oktober 2011

Amerika: postapocalyptisch Yellowstone

Hoe ziet de wereld eruit na de apocalyps? Als het zwavel heeft geregend, als de aarde is gescheurd, als bergen in zee zijn gestort, en rivieren zijn opgedroogd? Een beetje zoals Yellowstone, is mijn idee. Vooral onder een loodgrijze hemel maakt het park een grimmige indruk. Dit is een plek waar het leven moet strijden om voort te bestaan, en waar een stap naast het pad voor bezoekers al dodelijk kan aflopen. Hoog oprijzende wolken stoom herinneren je eraan dat je eigenlijk staat op een enorme vulkaan. Wie weet: misschien worden de profetieen uit het boek Openbaringen (dat ik altijd las in de kerk tijdens saaie diensten) wel vervuld doordat Yellowstone uitbarst ...
 Als toegift een wat meer rustgevende foto uit hetzelfde park:

2 opmerkingen:

 1. Wauw, bizons! En de rest ook mooi!
  (Ik heb momenteel alleen tijd om even naar je mooie plaatjes te kijken. Hoop me binnenkort ook weer met de inhoud van je andere berichten bezig te houden.)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, Yellowstone is mijn favoriete park.
  En geen probleem dat je niet aan lezen toekomt. Ik schrijf deze weken weer veel, maar er komt vast ook weer een periode waarin ik minder kan schrijven. Kun je weer inhalen :-)

  Johan

  BeantwoordenVerwijderen