zaterdag 28 november 2009

Lewis, krokodillen en koffie

Het internet is een grote verzameling van informatie. Hier een paar onderwerpen die mij vandaag opvielen.

Voor degenen die mij kennen, zal het niet als een verrassing komen dat ik fan ben van C.S. Lewis en zijn Narniaverhalen. Vandaag verschenen de eerste foto's van de volgende Narnia-film: The Voyage of the Dawntreader. Nu is dit mijn favoriete verhaal in de serie, dus ik kijk erg uit naar deze film. Aan deze foto's te zien zit het met het ontwerp van de film wel goed. Ik zou wel mee willen naar het uiterste oosten ...

Sommige mensen hebben teveel tijd omhanden. Zo hebben fans een scene uit The Matrix nagemaakt met lego!

De dinosaurussen blijken niet de alleenheersers te zijn geweest zoals ze door boeken wel zijn neergezet. Ze hadden bijvoorbeeld concurrentie van bizarre krokodillen. We kennen nu alleen de schijnbaar slome beesten die onder water liggen te wachten op voorbijkomende gnoes en zebra's, maar krokodillen hadden zeer uiteenlopende vormen en rollen in het Krijttijdperk. Er waren kleine insecteneters, krokodillen met eendensnavels, hondachtige, rechtoplopende krokodillen, planteneters, krokodillen zo plat als een pannenkoek die alles aten wat hun bek inzwom en sabeltandkrokodillen die waarschijnlijk dinosaurussen aten. De diversiteit van het leven blijft zoals altijd ongelofelijk fascineren.

Tenslotte wordt een van mijn belangrijkste levensvragen beantwoord. Het is theologisch niet helemaal verantwoord, maar volgens deze reclames is er wel degelijk koffie in de hemel!