vrijdag 11 december 2015

Het grote moment!

Afgelopen woensdag was een memorabele dag. Ik had op dinsdag al gehoord dat mijn boek op de post zou gaan, dus een complete verrassing was het niet. En terwijl ik bezig was met een interview, midden in de polder, kreeg ik een SMSje van Bianca dat er een doos was gearriveerd. Ik werd natuurlijk ongeduldig, maar ik kon niet eerder weg. Uiteindelijk kwam ik pas half acht thuis. Een beetje verkleumd ook nog eens. De doos in kwestie stond op onze eettafel. Ik had nog net het geduld om mijn jas op te hangen en mijn schoenen uit te doen. Mijn vrouw had de schaar al klaarliggen. Ze had zich kunnen inhouden, maar het had haar wel wat moeite gekost! Snel knipte ik het plakband door en daar was 'ie dan! Mijn boek 'De loser die wint ...', vers van de pers. Met volgens Bianca de duidelijke geur van een nieuw boek (die ik door mijn geringe reukvermogen helaas moest missen).
Ik moet zeggen dat het een bijzonder moment blijft! Zelfs al gaat het om een boek waarvan ik de eerste versie meer dan drie jaar geleden schreef en was in de tussentijd 'De Derde Macht' ook nog uitgekomen, niets van dat alles deed af aan deze ervaring! Mijn geesteskind was eindelijk ter wereld gekomen. Ik denk niet dat e-books ooit voor auteurs een vergelijkbare ervaring zullen opleveren! Je eigen boek vasthouden blijft heel bijzonder. We hebben het natuurlijk gevierd. Met oliebollen, en Prosecco. En van Bianca kreeg ik als presentje ook nog het nieuwste Asterix-stripboek. Daarna heb ik nog even door mijn eigen boek gebladerd (dat zal ik nog vaker doen). En ik kwam tot de conclusie dat het echt wel een goed boek is! Ik ben er in elk geval trots op.
Mijn boek is al te vinden op Bol.com (maar onder de oude titel, helaas) en bij de (christelijke) boekwinkel ook. Ik heb er ook een pagina voor aangemaakt op Goodreads! Heb je mijn boek gelezen, laat er dan een review achter! Als jij een bespreking van mijn boek achterlaat, inspireert dat anderen misschien weer ook mijn boek te lezen. Ikzelf zal ook mijn best doen de komende weken aandacht voor mijn boek te genereren.
Verder heb ik in de tussentijd mijn 34de verhaal voor dit jaar geschreven. Waarschijnlijk komt er voor het eind van het jaar nog een 35e bij. Ik heb twee verhalen opgestuurd voor de Trek Sagae-wedstrijd van dit jaar. Meedoen is me vorig jaar heel goed bevallen en ik ben benieuwd of deze verhalen (heel anders dan die van de vorige keer) door de juryleden gewaardeerd worden. Verder heb ik twee verhalen opgestuurd naar de samenstellers van de volgende Ganymedes bundel. Ik vond het een hele eer dit jaar in Ganymedes-15 te staan. Ik ben benieuwd of ze een (of misschien wel twee) verhalen kiezen voor Ganymedes-16. In januari is er tenslotte nog een laatste SF verhalen wedstrijd, namelijk de Fantasy Strijd Brugge. Daar mogen verhalen tot 1500 woorden voor worden opgezonden. Begin dit jaar heb ik speciaal voor deze wedstrijd een verhaal van 1499 woorden geschreven en ik kan niet wachten om die op te mogen zenden! Meedoen aan verhalenwedstrijden is een van de manieren waarop ik de fantasylezers van Nederland en Belgie enthousiast hoop te krijgen voor mijn fantasyboek 'De Krakenvorst', dat volgend jaar gaat uitkomen bij uitgeverij Macc! Ook iets waar ik heel erg naar uitkijk!
En ondertussen is het officieel geworden: per 1 januari 2016 ga ik een dag minder werken (24 uur in plaats van 32 uur). De extra tijd zal ik nodig hebben. Voor het redigeren van De Krakenvorst, het schrijven van een volgend non-fictieboek over transactioneel en sacramenteel geloven, het samenstellen van een dichtbundel, het schrijven van nieuwe korte SF-verhalen (want de inspiratie blijft maar borrelen), en voor het ontspannen. Want hoewel mijn stressklachten echt veel minder zijn dan in het begin van dit jaar, zijn ze nog niet helemaal voorbij. Wat ook heel erg helpt tegen de stress: genieten van een boek dat zojuist is uitgekomen! Helemaal gaaf!